Tanju Çolak’tan Spam… Pardon Spor Sitesi

Daha bir saat önce aklımda Huffington Post üzerine birşeyler yazmak vardı. Ama az evvel spam maillerime bakarken yeni bir spor sitesi buldum. Maili buraya aktarıyorum:

from: Ayþegül Kiraz 5:28 pm (8 hours ago)
to: {benim mail adresim}
date: May 9, 2007 5:28 PM
subject: Kanka baksana adamlar ne yazmýþ?

Osman S. Börütecene Kanka baksana aşağıdaki linkte söylenenler doğru mu? Baktıktan sonra beni haberdar edersen sevinirim. http://www.1spor.com

Hadi görüşürüz. Ayşegül

Şimdi bu konuda söylenecek birçok şey var ama haberdar etme yöntemi bu olunca konuya spam’den girmek farz oldu.

Aylardır spam’e düşen maillerin konu başlıklarını hayretle okuyorum. “Post master delivery” ler mi ararsın, dünyanın öbür ucundan milyon dolarlar yollamak isteyen mi ararsın, ne ararsan. İngilitere’de kazanmadığım piyango kalmadı. Bu konu başlıkları arasında en hin olanlar elbette sizin yazdığınız bir maile cevapmış gibi gelen veya “naber yakışıklı, nerelerdesin” gibi hitaplar içerenler tabii. Ama hala bu başlıkların Türkçesine rastlamamıştım, yani 15 dakika öncesine kadar rastlamamıştım. Artık bu da var.

Kim bu terbiyesiz diye merak ettim, bahsi geçen spor sitesine girdim. Künye’yi arandım, bir de ne göreyim? Site sahibi kısmında Tanju ÇOLAK ve Mertkan YILDIRIMLI yazıyor. Herhalde sahtedir diye düşündüm ama yazarlar kısmına tıkladığımda en başta Tanju Çolak’ın yazısıyla karşılaştım.

Bir yandan seviniyorum, Tanju Çolak gibi Türk Futbol Tarihi’ne adı altın harflerle yazılmış birinin internette bir spor sitesi açması ve orada yazılar yazması Türk interneti adına büyük gelişme. Bir yandan üzülüyorum, (sadece Tanju Çolak’ın yazılarına göz gezdirdim) berbat bir Türkçe, özensiz bir imla, bir yığın yazım yanlışı vs…

Ticari açıdan bakarsak; Google Adsense reklamları hemen yerleştirilmiş siteye. Ayrıca reklam vermek için başvuru bölümü de var. Bu arada bu site iha ve aa üyesiymiş. Siteyi biraz kurcalayınca Doğan Holding‘e ait olan Medyanet‘in sitelerine benzer bir yapıyla karşılaştım. Tek tek yazıların bulunduğu sayfalar ve yorumların sunumu, yorum sistemi, Milliyet‘in web sitesindeki sistemi andırıyor. Bence bu web sitesinin ardında büyük yayın kuruluşlarından biri var. Resmi olarak değil, teknik ve stratejik destek olarak varolduklarını seziyorum. Benimki sadece sezgi tabii ki.

Bu web sitesi tutar :) 1Spor hakkında yakın geleceğe yönelik tahminim bu. Türkiye’nin en çok tıklanan sitelerinde varolan birçok özellik bu sitede de mevcut. Yeteri kadar gözü yoran, bakıldığında dolu dolu duran bir karmaşa içinde. Zaten Türkiye’de bir web sitesi tasarlanırken en önemli kriterlerden biri de sayfada beyaz yer kalmamasıdır. Salt bu açıdan baktığımızda bile bu sitenin çok iş yapabileceğini söylemek mümkün. Sonra sade, sıcak bir dille spam yapılmalı. Bunu da yapmışlar, bir artı puan da buradan veriyorum kendilerine. Forum da açmışlar. Forumda Tanju Çolak ile sohbet köşesi var bu gerçekten zekice. Ancak forum açık kaynak bir yazılım olan phpbb ile yapılmış. Yani paralı olan Vbulletin kadar caf caflı değil. Türk internet kullanıcısı o cafcafı arar. Bu bir sorun olabilir.

Özetlemek gerekirse, Türk interneti açısından sevincim şaşkınlığımı bastırdı. Tanju Çolak’ı ve ekibini tebrik ediyorum. Umarım uzun yıllar güzel bir spor yayını yaparlar.

Güncelleme: İkinci spam de geldi;

On 5/10/07, Nuray Yeþil wrote:

Kanka bu adamlar ne diyor böyle? Sence yazılanlar doğrumu. Aşağıda site adresini veriyorum, bakıp beni bilgilendirirsen sevinirim.

http://www.1spor.com

Not: Bana pek inandırıcı gelmedi ama…

Sevgiler,
Nuray

Benzer yazılar:


Rastgele yazılar:


Bu yazıya gelen bağlantılar / verilen linkler

  1. Yorumsuz Spam! : 1spor.com - Webmaster Forum
  2. Spam Gerçeğiyle Yaşamak | TanSu@doctus
  3. Doctus » Blog Archive » Spam Gerçeğiyle Yaşamak
  4. Spam Gerçeğiyle Yaşamak : Doctus

9 Responses to “Tanju Çolak’tan Spam… Pardon Spor Sitesi”

  1. tansu Says:

    Türkiye’de Spam henüz ayıp birşey değil.
    Geçen gün, foszamanlar adlı siteye üye oldum. Bir yarışma yapıyorlardu. Üye olmamın sebebi de, dünyanın en iyi reklam ajanslarından biri olan bir firmanın türkiye şubesinde çalışan bir arkadaşlarımın müşterisi olmaları. Yani bu arkadaşım rica etti, bizim müşteri biz yaptık bir gir bak diye..

    Neyse üye oldum, ve yaklaşık bir hafta sonra bir e-posta gelmiş, ama spam kutusuna düşmüş. Hemen arkadaşımı arayıp durumu bildireyim, mailingleri spame düşüyor diyecektim ki, mailin admin(at)akampus.com adresinden atıldığını farkettim. Tabii ki fozamanlar ile alakalı bir mail di bu. Tabi dumur, Foszamanlar benim üye olduğum adresimi akampuse satmış/vermiş veya hiçbirşeyden haberi yok akampus müşterilerinin tüm adreslerine spam yapmakdan çekinmiyor.

    Neyse bunu arkadaşımız ricası üzerine haber yapmamıştım sitede, fakat durumun ne kadar vahim olduğunu gene bu arkadaşımla birlikte geliştirdiğimiz bir site projesi sırasında anladım. Çok normalmiş gibi, siteye üyelik şartı koymamı ve sonra bu bilgileri satmamızı önerdi. EULA’ya küçük bir madde ekleriz birşey olmaz. Bunu diyen Dünyanın en büyük reklam ajanslarından birinde (belki en büyüğü) yönetici..

  2. hakan Says:

    Ancak forum açık kaynak bir yazılım olan phpbb ile yapılmış. Yani paralı olan Vbulletin kadar caf caflı değil. Türk internet kullanıcısı o cafcafı arar. Bu bir sorun olabilir.

    sn Osman S Börütecene bende sizin yazınızdan sonra siteyi biraz araştırdım kendimde bil müh bitirdim.yani az çk bu işlerden anlarım paralı değil felan demişsinizde bu sitenin altyapısına baktım ALLESTA adlı guvenlik programıyla korunuyor.ALLESTA WEB PENETRATİON TOOL bunu araştırırsanız nasıl bi program olduğunu goreceksiniz bu programın ücreti 10.000 dolardan başlıyo enbaz modeli :)ayrıca foruma ve sitenin diğer bolumlerinede baktım tam bi profesyonel ekip işi ayrıca haberci diye bi program yazmışlar onuda indirdim müthiş bi yazılım dunyadaki tum spor haberlerini size anında gonderiyo.(bence sizde indirin)Ayrıca sitenin iletişim bolumunde http://www.buyserver.net diye adresle karşılaştım domaine bakarsanız sadece bu domain binlerce dolar eder girdim full ingilizce bi site onunda iletişim bolumune girdim oradada http://www.securityturk.com diye domainle karşılaştım onuda araştırdım sonunda tanju çolak ve mertkan yıldırımlı nın ortak olduğu ltd şti çıktı ortaya yani kısaca dipsiz bi kuyu gittikçe gidiyo sonu yok bu kişiler aşırı profesyonel goreceksiniz http://www.1spor.com turkiyenin en çok girilen sitelerinden olacak her dakika site yenileniyo bence hakediyoda tum 1spor ekibini kutluyorum…

  3. okan Says:

    ya helal olsun diyeceğinize neler diyosunuz tansu hanım spam internetin bi parçası onsuz olmaz buna alışmalısınız.ayrıca size hergun yabancı sitelerden onlarca spam gelmiyomu bana hergun onlarca geliyo peki siz hangisini şikayet ettiniz belkide yabancı dil bilmediğinizden spamda ne yazdığını anlamamışsınızdır bile :D. Ama spamı bi turk firması atınca ee anlaması kolay turkçe çünkü ayrıca viagra satışı veya porno reklamıda yapılmıyo sadece bi paylaşım sitesinin reklamı var hakkaten isyan etmeniz çok normal …Ayrıca aynı mail banada geldi o mail spam değilll.spam olsa onemsiz posta içinde olurdu normal mail olarak geliyo buda spamı atan kişilerin o mail dağıtım sitesindeki butun kullanıcılarının mail adresinin onda olduğunu gosterir.Buda tam bi profesyonel çalışma işidir.Daha fazla açamayacağım son cümlede bazı şeyler gizli onuda siz bulun tabii bulabilirseniz..Ama onlar spam değil sitede ayrıca hakanında dediği gibi ALLESTA WEB PENETRATION TOOL var :) bi araştırın ne anlama geliyomuş :) ama harbiden helal olsun http://www.1spor.com ayakta alkışlanması gereken bi site

  4. hayati Says:

    sayın tanju ağbi sizlerle tlf,la görüşmeyi çok istiyorum.eğer mümkünse ben samsunluyum konu benim 18 yaşında oğlum var yani 1990 doğumlu alt tabanı ankara fatih spor da oynadı daha sonra maltepe cevizli kültür spora geçti. Genç takımda solak forvet oynuyordu. Şimdi muğla üniversitesinde okuyor muğlada ona kulüp bulmada yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekür ederim hayati tlf 05352016021

  5. kemal_temel_1981 Says:

    s.a abi nasılsın ben kemal samsun bafralıyım altınyaprak mahallesinde büyüdüm
    kardeşim 18 yaşında samsun yolspords oynadı biraz bafra hacınabide oynadi babam iflas edince 6 ay önce istanbula taşınmak zorunda kaldık burda tanıdık olmayınca hiçbir spor klubune kardeşimi yazdıramadık bize yardımcı olma şansın olursa seviniriz ahlakı ile futbolu ile örnek bir futbolcu olacağından hiç şüphemiz yok ama tanıdığımız dayımızda yok.
    sevgi ve saygılarımla esen kalın
    kemal_temel_1981@hotmail.com
    0541 2919216
    0532 2919216

Leave a Reply